TURFORSLAG - MED MERETE VIGEN

Her kan du finde en række turforslag til guidede ture både i bil/bus, til fods og på cykel. Alle ture kan skæres til individuelt eller kombineres med andre oplevelser, f.eks en lækker Filsø Picnic i det grønne. Kontakt mig med dine ønsker og hør nærmere:

 

Filsø

Rundtur i bil eller bus ved Filsø – Danmarks nye sø

Guidet tur ved Filsø med fokus på det historiske naturgenopretningsprojekt der i 2012 genskabte Filsø. Få søens historie fra oldtid til nutid, oplev områdets flora og fauna og det storslåede landskab omkring Filsø med klithede og plantager. Turen afsluttes med muligheden for at se krondyr fra Petersholm Fugletårn. Turen foregår i privatbiler/bus med flere stop undervejs. Varighed 2-3 timer, egnet for gangbesværede

 

Filsø - Havørnen og odderens rige

Havørnene yngler nu fast ved Filsø og odderne er der også en god chance at få at se efter at Filsø blev genskabt i 2012,  Vi vandrer på Langodde til det nye fugletårn og får historien om Filsø og de gode steder at se havørn og odder. Hør også om Atlantvolden, naturpleje, og tiden med landbrug ved Filsø. Medbring gerne kaffekurv og kikkert. Turen er ca. 4 km lang. 3 timer. God familietur. Egnet for barnevogne/klapvogne.

 

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor fra Henne Kirkeby hvor han kom gennem 30 år og boede på Henne Kirkeby Kro, til Filsø som han elskede så højt og mistede!  Mange af Larsens mest kendte fuglemalerier er malet ved Filsø. Turen er også fortællingen om hvordan Filsø genopstod i 2012 ved et historisk stort naturgenopretningsprojekt. Turen er ca. 6 km lang. 2-3 timer

 

Filsø - snapseurter og lærkesang over heden

Vi starter turen med den storslåede udsigt fra Tejnebjerg på Filsø Hede. Derefter går vi over Filsø Hede til Storeholm Fugletårn ved Filsø. I får historien om naturgenopretningen af Filsø, naturpleje, klithedens dyr og planter, og I får nogle tips til gode snapseurter, og et par smagsprøver. Medbring snapseglas og poser til urter. Turen er ca. 5 km lang. 3 timer

 

Oplev Filsø på cykel

Oplev det storslåede landskab ved Filsø på cykel. Turen går ad de nye cykelstier rundt om Filsø. Vi gør flere stop undervejs hvor deltagerne får fortællingen om det historiske naturgenopretningsprojekt der i 2012 genskabte Filsø, nu Danmarks 6. største sø. Vi besøger det nye fugletårn på Langodde og måske får vi havørnene at se. Turen er ca. 16. km. 3 timer.

 

Naturpark Vesterhavet - Vild natur! (Kærgård Klitplantage) 

Vandretur i det unikke vestjyske landskab med klitplantager, klitheder og de mange spændende historier landskabet gemmer på. Vi går i Løvklitten med de tilsandede ege, bestiger Gråmule Bjerg og ser Filsø og Vesterhavet fra oven, lokaliteter som alle er en del af Naturpark Vesterhavet. Turen afsluttes ved Filsø som blev genskabt ved et historisk stort naturgenopretningsprojekt i 2012. Ca. 3 timer. Turen er ca. 5 km lang og egnet for hele familien (også barnevogne/klapvogne)

 

Filsø og de tilsandede ege (Løvklitten)

Først går vandreturen ind i Løvklitten, de tilsandede egetræer i Kærgård Klitlplantage. Her får I fortællingen om det særegne landskab, skabt af sandflugten der tidligere rådede her længst mod vest. Herefter går turen til Petersholm Fugletårn ved Filsø, med mulighed for at se krondyr og I får historien om naturgenopretningen af Filsø. Turen er ca. 4 km lang. 2 timer

 

Filsø – fra Tejnebjerg til Kirkebyvad

Vandretur langs den nordlige side af Filsø h vor vi oplever heden, de bundløse moseområder, udsigten fra Kirkebyvad Pumpestation og Fidde Sø. Hør om det store naturgenopretningsprojekt der i 2012 genskabte Filsø og alle de spændende historier landskabet rummer. Turen er ca. 9 km i varieret terræn. Varighed ca. 4 timer.

 

Nymindegab - Houstrup

Hugorme- og bunkerssafari i Naturpark Vesterhavet (Nymindegab)

Kom med på hugorme- og bunkerssafari og oplev det storslåede landskab ved Nymindegab. Her, mellem hav og fjord kan du opleve både sjældne dyr og planter, opleve bunkere fra  2. Verdenskrig og høre spændende fortællinger om livet på vestkysten med fiskeri, skibsforlis og farefulde redningsaktioner.  Medbring  gerne lommelygte og kikkert. Turen er ca. 5 km i varieret terræn. 3 timer. God familietur.

 

I Nymindegabmalernes fodspor

Oplev Nymindegabmalernes landskab og hør historien om malerkolonien længst mod vest. Vandretur ved Nymindegab/Nymindestrømmen med fortællinger om landskabet og de motiver Nymindegabmalerne holdt af at indfange med fiskeri, sejlads, redningsvæsen og det storslåede landskab. Ca. 3 km, varighed 2 timer. Kan kombineres med en rundvisning på Nymindegab Museum med fokus på malerkolonien og museets malerisamling.

 

Snapsetur ved Houstrup Strand

Guidet tur med fokus på den vilde flora i klitlandskabet ved Houstrup Strand og hvilke planter der er gode som snapseurter. Turen er også fortællingen om det barske klitlandskab og menneskers liv her tæt på havet gennem århundreder med fiskeri, strandinger og sandflugt. Der er indlagt smagsprøver på turen og gode tips til egen snapseproduktion. Turen er ca. 5 km lang. Varighed 3 timer.

 

Lønne og Nymindegab på 2 eller 4 hjul

Guidet tur på cykel eller i bil. Hør historien om dengang Ringkøbing Fjord havde sit udløb til havet ved Nymindegab og det storslåede landskab det har efterladt. Få fortællingen om Lønnepræsten der blev brændt som heks, sandflugtens hærgen og andre dramatiske historier fra den jyske vestkyst. Varighed: på cykel ca. 3 timer, turen er 11 km. I bil/bus: ca. 2 timer.

 

Vrøgum Kær

Vrøgum Kær – en særlig vestjysk naturperle

Besøg det fredede Vrøgum Kær og oplev denne geologiske og botaniske perle. Se gøgeurtene blomstre og mange andre, for det vestjyske, sjældne planter.Danmarks Naturfond købte i 2005 kæret og der er startet en omfattende naturpleje af området med Skotsk Højlandskvæg. Vrøgum Kær er også historien om Filsø, da kæret er gammel søbund. Turen er ca. 1 km lang i varieret terræn. Varighed 2 timer.

 

Vrøgum Kær – Smag på naturen

Oplev naturperlen Vrøgum Kær med dens fantastiske flora og enestående geologi lige på kanten af Filsø. Hør kvægholderen fortælle om naturplejen med Skotsk Højlandskvæg. Efter en guidet tur i kæret sluttes turen af med et let traktement af lækkerier produceret fra naturplejekvæget. Der vil være mulighed for at bestille naturplejekød hos kvægholderen. Varighed: 2-3 timer

 

 

 

 

 

 

 

plettet gøgeurt vrøgum kær meretevigen orkide snapsetur meretevigen houstrup strand naturpark vesterhavet benbræk grærup langsø krondyr meretevigen filsø meretevigen formidling naturgenopretning filsø tapas filsø picnic gråmule bjerg kærgård klitplantage filsø picnic mors dag filsø firben meretevigen naturgenopretning børn