NYMINDEGAB - FJORD OG HAV

Her længst mod vest er landskabet fyldet af fortællinger. Her rasede både stormfloder og sandflugt førhen og krævede meget af den vestjyske befolkning

Ved Nymindegab og Gammelgab havde Ringkøbing Fjord tidligere sit udløb til havet: Mennesket kæmpede med og mod havet i århundreder og det gamle udløb har efterladt et helt særligt landskab som til dels er skabt af naturen men i særdeleshed også af menneskers gøren og laden i ders kamp for at holde udløbet fra fjorden åben. Her ved Nymindestrømmen er der i dag en særegen natur med en helt særlig flora, f.eks flere orkidearter.

 

Nymindegabmalerne

Nymindegabområdet er fortællingen om fiskeri, sejlads, redningsvæsen og også 2. verdenskrig har sat sit præg på området med flere bunkeranlæg. Også kunstnere blev tiltrukket af området og i en periode havde Nymindegab sin egen lille kunstnerkoloni. Over 200 malerier og historien om livet ved vestkysten kan opleves på Nymindegab Museum.

En guidet vandretur i landskabet eller et par timer i cykelsadlen er absolut oplagt evt. kombineret med et besøg på Nymindegab Museum.

Kom med på en af min guide ture i Nymindegabområdet, f.eks Hugorme- og bunkerssafari eller en snapsetur: Se her

 

nymindestrømmen nymindegab snapsetur merete vigen guidet tur formidling nymindestrømmen nymindegab snapsetur merete vigen guidet tur formidling nymindestrømmen nymindegab snapsetur merete vigen guidet tur formidling