Forårsvandringer og guidede ture i påsken 2021

I samarbejde med LOF-Sydvest, udbyder jeg en række guidede ture som lever op til de krav der pt. er i forhold til corona. Det er guidede ture med max. 15 deltagere, og med mulighed for god afstand. Link til billetter og yderligere info under turbeskrivelsen.

 

Forårsvandretur i Løvklitten

Kom med på en skøn forårsvandretur i de smukke landskab i Kærgård Klitplantage. Vi vandrer gennem Løvklitten, en tilsandet egeskov, og når til de yderste klitter mod Vesterhavet med den skønne udsigt fra Gråmule Bjerg. 5 km rask vandretur under coronasikre forhold, hvor Kultur- og naturformidler Merete Vigen er turleder og giver jer de spændende fortællinger om natur og landskab. Turen er ca. 5 km lang.

14. marts, kl 10-12: Billet og yderligere info hos LOF Sydvest.

21. marts, kl 10-12: Billet og yderligere info hos LOF Sydvest

 

Kærgård Klitplantage – Forurening og stor natur

Kærgård Klitplantage er storslåede klitlandskaber og helt særlig natur tæt på Vesterhavet. Men plantagen gemmer også på den dystre historie om en af de store generationsforureninger i Danmark. Fra 1956 til 1973 kørte Grindstedværket 300.000 ton forurenet spildevand til Kærgård, hvor det blev hældt direkte ud i klitterne, og i dag stadig dagligt siver til Vesterhavet. Kom med på vandretur og hør om Grindstedforureningen og de tiltag der i dag bliver gjort for at rense forureningen op. Vi vil også kigge på den særlig natur og mange spændende arter der lever i klitlandskabet. Turen er ca. 5 km i varieret terræn.

28. marts kl. 13-16: Billet og yderligere info hos LOF Sydvest

 

Vandretur på Skallingen

Skallingen er noget af det mest foranderlige natur vi har i Danmark, og også noget af det nyeste land, skabt af havet. Skallingen er det nordligste af Vadehavets dynamiske landskab og ligger i Nationalpark Vadehavet.

Kom med på vandretur til Skallingende, hvor vi har kigget til Grådyb, Fanø og Esbjerg. På vandreturen er der gode muligheder for at opleve Skallingens dyreliv, her kan opleves et rigt fugleliv og ofte møder man nysgerrige sæler. Hør om Sønderside, fiskerlejet der forsvandt i en stormflod og andre af de historier der hører til her hvor havet råder. Turen er ca. 8 km i varieret terræn. Hunde er ikke tilladt på Skallingen.

31. marts kl 13-16: Billet og yderligere info hos LOF Sydvest.

 


Filsø - Havørnen og odderens rige

Havørnene yngler nu fast ved Filsø og odderne er der også en god chance at få at se efter at Filsø blev genskabt i 2012,  Vi vandrer på Langodde til det nye fugletårn og får historien om Filsø og de gode steder at se havørn og odder. Hør også om Atlantvolden, naturpleje, og tiden med landbrug ved Filsø. Turen er ca. 4 km lang.

1. april kl 13-16: Billet og yderligere info hos LOF Sydvest.

 

Arrangør:  LOF Sydvest og MereteVigen.dk

nationalpark vadehavet, skallingen, vandretur løvklitten kærgård klitplantage tilsandede ege naturpark vesterhavet destination vesterhavet vandretur vandring kærgårdforureningen, grindstedværket, kærgård klitplantage vandretur guidet tur nationalpark vadehavet, skallingen, vandretur kærgård klitplantage vandretur gråmulebjerg forårsvandring