I Nymindegabmalernes fodspor –

Kunst, natur og frokost med fjordudsigt.

Datoer 2024: 16. maj, 12, september.

 

Frokostarrangementet er en kombination af besøg og rundvisning på Nymindegab Museum og en lækker frokost på Nymindegab Kro.

Nymindegab Kro har været base for mange af de malere der tidligere kom til Nymindegab for at male den storslåede natur, her mellem fjord og hav. Det helt særlige lys, og folk herude længst mod vest var en yndet motivverden for denne malerkoloni, med malere som bl.a. Lauritz Tuxen.

På Nymindegab Museum findes i dag en malerisamling af Nymindegabmalerne, som illustrerer livet her ved vestkysten, med sejlads, fiskeri og strandinger, og ikke mindst beskriver naturen på alle årstider.

Museets udstilling gennemgik i vinteren 19/20 en nyfortolkning, med endnu større fokus på malerkolonien i Nymindegab.

Efter et kig ind i Nymindegabmalernes univers, sammen med Merete Vigen, tidligere formidler på museet, tager vi en kortere vandretur i området omkring Nymindegab Kro. Her oplever vi det landskab som var et yndet motiv for kunstnerne og ser nogle af de huse hvor de slog sig ned mere permanent. Vi får også nogle af de historier der hører til disse excentriske personligheder som ”kunstmålerne” ved Nymindegab var.

 

Vi slutter af på Nymindegab Kro, med en lækker 3-retters frokost, med råvarer fra fjord og hav, ligesom da Nymindegabmalerne boede og spiste på kroen. Kroen vil ligeledes være vært for et par historier fra kroens liv som samlingssted i forrige århundrede.
Nymindegab Kro er i dag ejet af Lone & Finn Steffensen som har flyttet kroen fra klassisk landevejskro til et af de bedre spisesteder i Sydvestjylland.

Program

10.00: Besøg og rundvisning på Nymindegab Museum

12.00: Vandring omkring Nymindegab Kro

13.00: 3-retters frokost på Nymindegab Kro, inkl. 1 glas vin eller øl

 

Pris pr person: 775 kr. Inkluderet i prisen er. Museumsbesøg, rundvisning, guidet tur, 3-retters frokost inkl. 1 glas vin eller øl.

Mødested, Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294,Nymindegab, 6830 Nørre Nebel (parkering bag museet)

 

KØB BILLETTER HER

Maks 25 deltagere

Arrangør: Merete Vigen. Kultur- og naturformidling og Nymindegab Kro

nymindegab museum johannes larsen laurits tuxen kunst kunsthistorie nymindegab museum johannes larsen laurits tuxen kunst kunsthistorie redningsvej nymindegab museum johannes larsen laurits tuxen kunst kunsthistorie esehus esepiger ringkøbing fjord nymindestrømmen vestjylland vesterhavet nymindegab museum johannes larsen laurits tuxen kunst kunsthistorie esehus ringkøbing fjord nymindegab museum johannes larsen laurits tuxen kunst kunsthistorie esehus esepiger ringkøbing fjord