FOREDRAG

Har I ikke mulighed for at komme ud i naturen, kommer jeg gerne til jer. Jeg holder forskellige foredrag krydret med masser af gode fotos.

Jeg har deltaget i Filsøprojektet helt fra start da jeg sidder i Filsø Naturråd, nedsat af Aage V. Jensen Naturfond og har i flere år formidlet professionelt i området for tusindvis af besøgende. Derudover har jeg fulgt Filsø projektet tæt med mit kamera.

 

Filsø - en ny sø på Danmarkskortet
Fotoforedrag om et af Danmarkshistoriens største naturgenopretningsprojekter. Få historien om Filsø fra fortid til nutid med afvanding, landbrug og nu igen som sø. Filsø blev i 2012 genskabt og er nu Danmarks 6. største sø med sine ca. 915 ha. Hvorfor naturgenopretter vi i dag og hvad var baggrunden for at vi afvandede i stor stil i flere årtier?  Filsø tiltrak også kulturpersonligheder, hør bl.a. om fynbomaleren Johannes Larsens tid ved Filsø og hvad han gjorde ved nutidens natursyn.

Foredraget varer ca. 1½ time, derudover er der mulighed for spørgsmål og debat.

 

Filsø - en dynamo i vandkantsdanmark

Et naturgenopretningsprojekt som Filsø skaber ud over ny unik natur mange nye muligheder og lokal aktivtet. Hvad betyder Filsø for lokalområdet, for turismen og hvordan kan naturgenopretning være en dynamo for at skabe nye muligheder i vandkantsdanmark. Det giver dette foredrag nogle bud på fra en iværksætters vinkel sammmen med historien om Filsøs tilblivelse.

Foredraget varer ca. 1½ time, derudover er der mulighed for spørgsmål og debat.

 

Vrøgum Kær - naturpleje med perspektiv                 

Fotoforedrag om naturplejeprojektet Vrøgum Kær. Om formidling og frivilligt naturplejearbejde, om at synliggøre nødvendigheden af at passe på vores naturperler og om at fortabe sig i sjælden botanik. Vrøgum Kær, et fredet rigkær og gammel søbund fra Filsø blev i 2005, på min opfordring, købt af Danmarks Naturfond

Foredraget varer ca. 1½ time, derudover er der mulighed for spørgsmål og debat.